© OHArchitecture

Office in Tokushima // OHArchitecture

Itano District, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

“Cover” that wears the environmentThis office building is located in a residential area in Itano district, Tokushima prefecture. There are new and old houses in a mixed, which are organized or have been there for a long time.In this location, the building is required the consideration for these houses which have the different time axis of life.

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

On the other hand, it also should open to outside as a place in which various people are in and out to produce new things.

In this plan, we thought about how to open the office to such as surrounding environment. As a method, instead of delineating the inside and the outside, we devised a way to cover both sides as an office space integrally.

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

The space is made up of the “cover”, instead of walls and roof that separate inside and outside, or windows that obliterate the border between inside and outside.

This “cover” which opens like an umbrella takes in the soft reflected light inside while shielding the direct sunlight, and ventilates from the top by the wind blowing up along the “cover”.

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

In this way, this cover makes the space homogeneous and confortable technically.The “cover” has the internal space wear the external environment and the natural environment. As a result, it has achieved a rich office space which ensuring the concentration and relaxation..

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

© OHArchitecture

Office in Tokushima Gallery

Read more articles by Architizer
© Studio Gang

Writers Theatre // Studio Gang

Glencoe, IL, United States

© Studio Gaon

YooJeongHeon in Jeju // Studio Gaon

Jeju-si, South Korea

+