© CZITA ARCHITECTS

New Visitor Entrance of the Benedictine Archabbey of Pannonhalma // CZITA ARCHITECTS

Pannonhalma, Hungary

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The individual admittance for tourists visiting the world heritage building complex emerged in the short-term objectives of the Benedictine Archabbey of Pannonhalma.
The realization of such a system includes individual information transfer and a new route for the visitors without passing through the private areas of the abbey.
The Tourist Centre on Kosaras-Hill has preserved its welcoming function; however, after arriving at the abbey, instead of walking through the main gate and the buildings of the high school, tourists now follow a forest path below the castle walls and enter through the new visitor entrance at the southern corner of Hóman bastion directly to the main square in front of the Basilica.

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

An audio-guide system was implemented around the whole abbey, including the arboretum, the winery, and the lavender farm, providing multilevel information for individual visitors, too.
Group visits and thematic tours are still available, as before.
The new visitor entrance incorporates a staircase and an elevator hidden behind the Hóman bastion, connecting the 34-foot height difference of the castle’s outer promenade and the raised square in front of the Basilica.

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

The building is stretched in between the medieval and the current castle walls from the 20th century, introducing the medieval walls lit from above with a skylight.
The reinforced concrete structure was built using planed board framework..

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

© CZITA ARCHITECTS

New Visitor Entrance of the Benedictine Archabbey of Pannonhalma Gallery

Read more articles by Architizer
© Joachim Schumacher, Bochum

Rehabilitation and Extension of the Colani-UFO with shaft hall, Lünen // SSP AG

Lünen, Germany

© L'EAU design Co.,Ltd.

Song-chu Bending Band // L’EAU design Co.,Ltd.

Yangju-si, South Korea

+