© line+

New Century Resort // line+

Nanjing, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Gaochun is the back garden and south gate of Nanjing, the ancient capital of Jinling and an international slow city. In the western polder area, there are two large lakes, Gucheng Lake and Shijiu Lake, surrounded by dense water networks; the eastern hills are surrounded by the ridges of Maoshan, and green hills are continuous.

© line+

© line+

© line+

© line+

In terms of culture, the old town of Gaochun has a rich heritage, and it still retains the oldest Wu language and many old alleys in ancient towns with a thousand years of age. Among them, the “Gaochun Old Street” is the most well-preserved ancient street of the Ming and Qing Dynasties in East China, which has a history of more than 900 years and is the best-preserved ancient building complex in Jiangsu Province.
In recent years, under the influence of the international “Slow City Movement”, Gaochun advocates the steady development of tourism and leisure industries in the protection of regional characteristics, natural ecology and traditional culture.

© line+

© line+

© line+

© line+

Adjacent to Gaochun Old Street and next to Gucheng Lake, it is a parent-child vacation cultural tourism complex – Nanjing Gucheng Bay Scenic Area which is invested and constructed by Yada Group, operated by CYTS, and designed by line+. It is another beautiful life park after Wuzhen and Gubei Water Town.

© line+

© line+

© line+

© line+

As the commercial supporting facilities and urban interface of the scenic spot, New Century Resort Gaochun Nanjing and Visitor Center is located outside the scenic spot, and is a transition space between the new and old blocks..

© line+

© line+

© line+

© line+

New Century Resort Gallery

Architect’s Canvas: Coach Houses Are Full of Creative Potential

Unlike a modern-day garage, the traditional coach were typically two-storied volumes and reflected t he architectural aesthetic of the main house.

© AtelierOFFLINE

FUN FACTORY Experimental Theater // AtelierOFFLINE

Shanghai, China

+