© Paul Warchol Photography

Modern Cabin // Rangr Studio

Southampton, NY, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

In response to the clients’ desire for a modern cabin, the design created three long cantilevers on the top of a secluded hill that give the spaces of the house commanding views into the woods and the feeling of being suspended in the trees. The cedar lined living and dining spaces combine to form a Great Room, with a wall of sliding glass doors looking out onto the pool and deck.

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

The house, for a young family of five, contains two master suites and three additional bedrooms, allowing the owners to accommodate friends with their children. The large screen porch, on one of the cantilevered ends, contains an outdoor fireplace and creates the feeling of being in a tree house. The pool’s design creates the illusion of a body of water tautly suspended between two stone walls with the infinity edge beckoning to the trees beyond.

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

.

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

© Paul Warchol Photography

Modern Cabin Gallery

© BIG - Bjarke Ingels Group, Rebuild by Design

The Dryline // BIG – Bjarke Ingels Group, Rebuild by Design

New York, NY, United States

© Barbara Karant

Seven27 // Valerio Dewalt Train

Madison, WI, United States

+