© 3XN

Middelfart Savings Bank // 3XN

21, Havnegade, Middelfart, Denmark

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The idea behind the Middelfart Savings Bank design is to let the building room an entire public space with a small square, shops, and a café. All this kept together under the same big roof, in which strategically positioned windows provide a splendid view of the seaside of nearby Lillebælt.

© 3XN

© 3XN

The new structure is fitted into the context of the old town and its special ambiance by being fateful to the dimensions, scale, roofs and cornice lines of the town. Retracting towards the harbour the building creates a triangular square, and here is the main entrance to the indoor square.

© 3XN

© 3XN

The rest of the space is distributed on several terraces which are in direct connection with both the square and each other. These terraces are connected internally by broad staircases. We have aimed to create a building, which is a well-functioning workplace in close contact with the town surrounding it, and at the same time takes its place in town, adding some nice features to it.

© 3XN

© 3XN

.

© 3XN

© 3XN

Middelfart Savings Bank Gallery

© WALA

WALA Refurbishes Federation-Style Bungalow Into Coburg Freeboard House

Coburg, Australia

© Fraher and Findlay

The Green Studio // Fraher and Findlay

London, United Kingdom

+