© Triptyque Architecture

Leitão_653 // Triptyque Architecture

São Simão, Brazil

Architizer Editors Architizer Editors
Text description provided by the architects.

Leitão_653 is a building located in the heart of Pinheiros, a popular neighborhood which combines small traditional buildings and new residential towers. Inserted between two lofty towers, a long and narrow plot, the building is 4 meters wide and 25 meters high.
The studios occupying the building enjoy a smooth flow between the plates through a central tower.

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

Alternating terraces on the 2nd floor and roof offer living areas and promote exchange and community life.
“Leitão 653” was conceived as a place of inspiration in permanent connection with the city. This connection is provided by a set of transparency affirmed the facade. The building draws a cathedral light, completely revisited, like a latticework.

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

The wall, multifaceted indeed plays to absorb light during the day. As for the night, light radiates as a goldsmith working in a casket. In this urban theater play scenes carved by a fine lace glass, cut and articulated as a Chinese shadow puppet show.
This gigantic panel allows smooth communication between the city and the interior of the building while providing a real solution to the constraints vis-à-vis.

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

These scenes of transparency, a subtle eroticism, revealing another use of the building, visible from the street.The uniqueness of this project lies in its layout that encourages emulation, the expansion as a business incubator, an urban incubator..

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

© Triptyque Architecture

Leitão_653 Gallery

Read more articles by Architizer
© Derek Swalwell

Jln Angin Laut // HYLA Architects

Singapore, Singapore

© Takuro Yamamoto Architects

F-WHITE // Takuro Yamamoto Architects

Kashiwa, Japan

+