© Manuel Tojal Architects

Latino Coelho Apartments // Manuel Tojal Architects

Lisbon, Portugal

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

This project is based on two practically symmetrical apartments located in the Picoas neighborhood in a typical building of an early 19th century Lisbon.
The purpose of the intervention, was to renovate the apartments without losing their identity and without compromise contemporary living and the improvement of technical characteristics.
In terms of space configuration, the idea was to open the living room to the kitchen through a circular opening, giving it more amplitude, fulfilling an initial premise to separate the social from the private area.

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

The poetic representation of the circular opening, together with the bench, allows the experience of the space as a reflection space present in some “art deco” examples, as well as the Hi-Tech use inherent in contemporary life.
.

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

© Manuel Tojal Architects

Latino Coelho Apartments Gallery

Read more articles by Architizer
© Young Projects

Wythe Corner House // Young Projects

Brooklyn, Kings County, NY, United States

© Peter W Schmidt Architekt BDA

Command and Situation Centre of the Stuttgart Police Headquarters // P eter W Schmidt Architekt BDA

Stuttgart, Germany

+