© BLUR Workshop

KEFI // BLUR Workshop

Atlanta, GA, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

PROJECT TEAM:Liz Neiswander AIA: Interior Principal In chargeScott Sickeler AIA: Architect Of RecordPeter Green, AIA: Architecture PM and QC LeadLucinda Aron: Interior Design TeamJames Patrick: Interior Design TeamIsabella Lee: Interior Design TeamChristian Carlson: Conceptual Design ArchitectThe project is the prototype of a new children’s play venue. It is intended to provide a place where young children and parents can play together, or where children can be engaged in activities while parents get a break.

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

The play zones are organized around a central space, that is a metaphorical village square. Off that square are a series of distinctive play venues. One space focuses on music and dance while another space is designed to build a digital play world. There is a toy testing lab where kids can try out new toys and give product reviews.

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

The largest space is called Story Cave, where RFID technology allows kids to interact with custom video content on small and large screen displays. The parent lounges provide a retreat which are designed to allow for working, socializing or relaxing while giving parents a view out to the rest of the facility.

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

The materials used were specifically selected to create an environment that was safe. The angles of the sculptural drywall forms all have custom curved corners formed into them to avoid hard edges. There were two types of fall safe flooring used throughout the space. Custom millwork was created to display retail product in the lobby.

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

© BLUR Workshop

RFID tags allow kids access into play areas, but also monitor their locations, so that a parent can find their child at any time. The tags are also used with many of the play experiences to allow for interaction. The overall project is 28,000 sf, comprised of play areas, a lobby and retail area, a café with indoor and outdoor seating, parent lounges, rent-able party rooms, support spaces and a space dedicated to research and development to allow the brand to experiment and evolve over time. Credits:- BLUR Workshop – Architectural Designer: QC – Peter Green- BLUR Workshop – Architectural Designer – Jp Mayer- BLUR Workshop – Architectural Designer – Natalie Imran- BLUR Workshop – Principal In charge: Interiors – Liz Neiswander- BLUR Workshop – Interior Designer – Lucinda Aron.

KEFI Gallery

© Feldman Architecture

Slot House // Feldman Architecture

Los Altos Hills, CA, United States

© ATAH

Floating Matrix: Shanghai Yangtze 3MAP Elevator Factory Renovation // ATAH

Shanghai, China

+