© CASE-REAL

House with a kura in Gosho-Higashi // CASE-REAL

Kyoto, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

A renovation project of a small house with a kura(a traditional Japanese style storage) in Gosho-Higashi a small town located between Kyoto Gyoen and the Kamo river. The client, one who has been working for years as a creative director involved in many food related projects, and the other a gallerist who has been introducing traditional craftsmanship of Japan.

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

We aimed to create a new space where the clients can face their profession of “food” and “lifestyle”. A place where the multi functions (a gallery, tearoom, office and guest room) influence each other. For the over all design plan, the office was placed on the 2nd floor and a tearoom with a counter to sit 6 guests on the ground floor, a gallery space to exhibit pottery and everyday tools, and a guest room was created.

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

Existing elements were repaired or partially renovated, other than the tearoom and guest room which were both fully renovated. By keeping the characteristics of spacial continuity and variability which Japanese residences behold, each of the functions in this house are able to create an adequate relationship. Client: foodelco + NichinichiType of Project: InteriorUse: gallery, tea room, office, guest roomPeriod: Apr 2015 – Nov 2015Location: Kyoto, JapanDesign: Koichi Futatusmata, Yasushi Arikawa(CASE-REAL),Construction: Nakatani building firmLighting design: Shoji HiroyasuPlants design & construction: Keisuke KantoManufacture of Furniture: Koichi Touji, Yuji YamamotoManufacture of Fixtures: Bernhard Lutzenberger, Konbu ironmongerPhoto: Takumi Ota.

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

© CASE-REAL

House with a kura in Gosho-Higashi Gallery

Read more articles by Architizer
© earthLAB Studio

Earth House // earthLAB Studio

Mérida, Mexico

How Arup’s SoundLabs Are Revolutionizing the Realm of Architectural Ac oustics

Quieter is not always better — but what is?

+