© Fujiwaramuro Architects

House in Mukainada // Fujiwaramuro Architects

Hiroshima Prefecture, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

House in a residential area of Hiroshima, Japan.Clients desired a house suitable for an elderly couple where gardening could be enjoyed. They also wanted a large space to be able to run a variety store and host a gallery or workshop in future.Therefore, we proposed a house with a planted walkway outside of the house.

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

Outside of the house, we created wide rounded-shape earthen floor (doma) connected to the house. By planting flower and trees in and around the earthen floor (doma), the walkway appears. Making the most of existing mimosa trees, the house is located diagonally to the site with consideration given to a view of mountains on the road side, daylight from the south and misalignment of eye lines from adjacent lands.After the completion, the house becomes a gathering place for people, including parents and children of the owners living nearby.

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

© Fujiwaramuro Architects

The atmosphere of the house will continue to change as the plants grow.Photo Credits:Toshiyuki Yano.

House in Mukainada Gallery

© SO – IL

In Tents: 7 Architectural Tents Used for Anything but Camping

Designing a large-scale contemporary building using this structural archetype still presents structu ral challenges and can spur impressive innovations.

The Art of Rendering: How “Cliff House” Was Brought to Life Using V-Ra y and Photoshop

“The drawing charmed our client, but we have no idea how we would pull it off. I began thinking the answer would involve lots of Photoshop,” explained CGI artist Matias Moret.

+