© A-Zero Architects

High Kitchen // A-Zero Architects

London, United Kingdom

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

The brief of the project was to convert the basement of an existing house in London to a new kitchen and bicycle workshop with new access to the garden.
The architects persuaded the clients to improve diagonal connections in the house by opening up a double height space from basement to the ground floor.

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

This double height space allows both verbal and visual connections through the house and frames a west-facing view to the garden from the ground floor sitting room.
The materials were considered with respect to the relationship of new to old, with the original pine flooring exposed steels painted turquoise, and exposed brick used throughout.

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

The stair forms the interface between old and new, with a Victorian string carrying the flooring from above to below, and a rhythm of stainless steel rods top and bottom bolted providing the balustrade.

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

© A-Zero Architects

High Kitchen Gallery

Read more articles by Architizer
© CONNATURAL

MEDELLÍN´S AQUATIC COMPLEX // CONNATURAL

Medellin, Antioquia, Colombia

© Martha Schwartz Partners

City and Nature Master Garden // Martha Schwartz Partners

Xi'an, China

+