© LINEHOUSE

Herschel Supply, China Office // LINEHOUSE

China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Canadian lifestyle brand Herschel Supply commissioned Linehouse to design their first China office, located in a Shanghai lane amongst an urban residential area. The site occupies an area where many old residential buildings are being demolished. Traces of these buildings remain, allowing glimpses of what Shanghai everyday life may have once been.

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

Houses are stripped, revealing layers of materials, sectionally cut and voids are filled. This process of deconstruction and public vs. private was the driving narrative for the concept of the Herschel office. Linehouse inserted a black metal framework into the space. Occupying this structure is a lounge seating area, pantry, meeting room, bathroom and storage.

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

Sectionally, glass divides the different programmes, allowing transparency throughout the enclosure. The surrounding open space operates as the work area. The structure is lined with perforated and solid corrugated stainless steel. Through the process of revealing and stripping the lining back, parts of the framework are exposed, voids to the ceiling opened up and concrete walls beyond expressed.

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

This utilitarian structure is operable, with corrugated sliding doors to the meeting room and pantry area, these can be closed or opened up depending on required privacy. Approaching the site, half of the house framework leaves a trace on the exterior façade. The surrounding void of the frame is in-filled with a combination of recycled brick.

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

A raw metal pivoting door leads you to the interior. This operable façade opens to the laneway, blurring the exterior and interior, allowing the interior seating area to be an extension of the streetscape..

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

© LINEHOUSE

Herschel Supply, China Office Gallery

Read more articles by Architizer

Going Against the Grid: ODA’s 15 Renwick Manipulates Manhattan Z oning to Carve Out Quiet Spaces

This multifamily residential complex offers maximum privacy and a mix of indoor-outdoor living.

From Brutalism to BIG: Charting the Remarkable Evolution of City Hall Design

City halls are something of an architectural oddity. They are vital to the overriding functionality of a place and impact our lives every day, yet they often have no physical connection with the general public, standing as urban ornaments that can appear more like abstract symbols than vibrant civic hubs. The truth of the matter…

+