© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Greenlight Manor // Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Tainan City, Taiwan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

As with all city dwellings, there is a lack of nature and harmony which has been remedied in this design. The building base is facing the west, hot weather does not make for a comfortable living environment. The design philosophy uses the basic teachings of modernism from the 1960s, and the large amount of greenery is akin to a forest in the city.

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

The unobstructed view allows for an impressive view of the city while the projected shadows demonstrate the natural passage of time. The facade of the building utilizes a cantilever beam-column system with a sun-shaded aluminum plate for deeper light and a richness of space. We try to make the building look light and modern, and hope to reshape the traditional perception of Asian people, that luxury is more important than a feeling of wellness and contentment.

The white cortex coating of the building is conducive to the richness of the shadows that play over it and the facade of the building frame in the sunlight.

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

The variability of the projection of light from the east to west is immediately visible. The white coating also has an additional effect in that it reflects some of the intense sunlight. Through the change of the light and shadows, we feel the variability of time and space. The trees themselves absorb a lot of CO2 (48 pounds per year per tree) which helps improve the overall environmental sustainability of the building.

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Considering the sustainability of recycled building materials, the facade of the building uses a large number of vertical aluminum columns in order to strengthen the vertical growth relationship with the trees in the environment. The majority of the materials used in this project are easily replaceable locally so there is no need to ship in materials from abroad.
.

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

© Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Greenlight Manor Gallery

© ArchSD

Phase II Development of Oil Street Art Space // ArchSD

Oil Street, Hong Kong Island, Hong Kong

© Synthesis

Penthouse 3D Art Wall // Synthesis

432, Park Avenue, Manhattan, New York, NY, United States

+