© William Tozer Associates

Gallery Loft // William Tozer Associates

Greater London, England, United Kingdom

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The project is composed of a new-build pavilion and a refurbished industrial space. The interior provides large open spaces for the display of artwork, and loft-style living accommodation, while the roof terrace enables views over Shoreditch. The spaces are loosely divided by blade walls and volumes finished in timber veneer, and black and white paint finishes.

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

The floor of each level appears as a single, continuous plane of white-dyed timber. Clad in the same material, an open riser staircase connects these two floors, and is presented as an installation alongside the collection of paintings—its form referencing the Stack works of Donald Judd. Natural light penetrates deep into the project due to the open-plan arrangement, a pedestrian-loaded light-well, the stair void, and a high-level mirror.

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

The walls are illuminated by gallery track lighting, while background lighting is provided bywall-mounted flood-lamps..

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

© William Tozer Associates

Gallery Loft Gallery

Call For Entries: Ireland Meditation Mine Competition

Turn an Irish industrial and archeological masterpiece into a retreat and meditation destination for a chance to win a share of €15,000.

© Andrew Pogue

Helen Street // mwworks

Seattle, WA, United States

+