photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

Farm Building Renovation // Loïc Picquet Architecte

Obermorschwiller, France

Architizer Editors Architizer Editors
Text description provided by the architects.

The project created four lodging rooms in a farm building in Alsace.

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

A new wood construction was added as a natural and fluid extension of the old farm, not only renovating it but mostly honoring it by the use of its history and details.

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

Thereby, niches were built in the walls and double doors were chosen over the regular ones, so that a special interaction between the bathroom and the room could be created.

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

The room set is illuminated by Velux windows, drilling in an almost artificial way the old building envelop..

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

photo: Stephane Spach - © Loïc Picquet Architecte

Farm Building Renovation Gallery

Read more articles by Architizer

Imperfection Welcome: Artist John Whitmarsh Brings Out the Beauty of F ound Materials

The Reconstruction Studies is a collection of “tiles” created by artist John Whitmarsh t hat are either composed of or cast from surprising materials — but the results are stunning. Designed for Sausalito-based Clé, the series comprises five styles with individual character — or, even, history — that make them perfect for cladding focal walls where…

© Ben Guthrie

Balmain Sandstone Cottage // Carter Williamson Architects

Sydney, Australia

+