© Fearon Hay Architects

Faraday Street Studio // Fearon Hay Architects

Auckland, New Zealand

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Creation of Fearon Hay’s studio was undertaken as part of the reoccupation of 1940’s warehouses amongst the wool stores of St Georges Bay Rd.
This is an open plan workspace with workstations and a communal pin-up surface.
The space is a gabled loft strongly defined by the original timber frames.

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

Materials are drawn from, or selected to emphasise, the palette of the original building.
A power floated poured concrete floor is a pale underlay for the darkened rough sawn timbers of the original frames and the stained rough sawn sarking added as part of this project.
The intention for this project can be summarised as the creation of a workplace that has the sense of a loft apartment – one that can feel social, allowing interaction between all members of the practice, and its clients, while providing a highly functional vessel for the development and delivery of the work..

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

© Fearon Hay Architects

Faraday Street Studio Gallery

© Challenge Design

Park Legend Kindergarten // Challenge Design

Chengdu, China

Rendering to Reality: Leong Leong’s LGBT Center Breaks Ground in Los A ngeles

“Their expectation was based on the current facility they have. We had to be an advocate for archite cture and encourage them to think bigger,” said Dominic Leong in discussion with Architizer.

+