© Studio NL

Factory in Attica // Studio NL

Attica, Greece

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The project is about the extension of an existing factory and includes a basement from reinforced concrete, a metal structure on the ground level for industrial use and storage and a three storey office building on the façade. A critical point for the design was to create an upgraded social environment for the employees in a strict industrial zone.

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

The planting was used in order to create a new microenvironment and microclimate. Green spaces surround the perimeter of the new building in a continuous choreography that occasionally force it to recede thus creating “green islands” and open atriums. The green niches function as a protective layer between the glass walls of the building and the heavy traffic.

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

Atriums are used as outdoor lounge areas for the employees. The building meets the contemporary environmental requirements, using louvers and plants for sun shading, led lighting, motion detectors, recycling water and other energy saving solutions. STUCTURAL ENGINEERING:LITHOS CONSULTING ENGINEERS- NICK ZYGOURISMECHANICAL/ELECTRICAL ENGINEERING:JEPA- PAPAGRIGORAKIS & ASSOCIATESPHOTOGRAPHY:VASSILIS MAKRIS.

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

© Studio NL

Factory in Attica Gallery

Read more articles by Architizer
© Casper Mueller Kneer Architects

Celine Flagship Building Cheongdam // Casper Mueller Kneer Architects

Seoul, South Korea

© Kimmel Eshkolot Architects

The Mount Herzl Memorial // Kimmel Eshkolot Architects

Jerusalem, Israel

+