© ChrDAUER Architects

Douglass // ChrDAUER Architects

San Francisco, CA, United States

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

A typical post-1906 Noe Valley house is simultaneously restored, expanded, and redesigned to keep what works and rethink what doesn’t.
The front facade is scraped and painted a crisp monochrome white — it worked.
The new asymmetrical gabled rear addition takes the place of a windowless dead end box that didn’t.

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

A “great kitchen,” open yet formally defined living and dining rooms, a generous master suite, and kid’s rooms with nooks and crannies, all make for a newly designed house that straddles old and new.
General Contractor: Cardea Building Co.
Structural Engineer: Gregory Paul Wallace SE
Photographer: Open Homes Photography
.

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

© ChrDAUER Architects

Douglass Gallery

Read more articles by Architizer
Photo: Todd Lanning - © Tonic Design | Tonic Construction

GREENville House (Walters Residence) // Tonic Design | Tonic Construct ion

Greenville, NC, United States

© SYNArchitecture

QUIQUE BOUTIQUE // SYNArchitecture

San Jose, Costa Rica

+