© RISE Design Studio

Douglas House // RISE Design Studio

London, United Kingdom

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

All dressed in Danish timber, Douglas House has become a warm living space, clad in unique materials and with secret hideouts that surprise you in unexpected corners of the house. It is is a three-storey house, with the family rooms taking over the Ground Floor that extends into the garden, a ground floor that also houses a feature utility room that has been designed with the utmost care, and a series of built-in larders that extend from the timber floor and hide within the walls of the living room.

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

The First Floor is made up by the children’s rooms, decorated with wooden details and other natural materials, and a stunning family bathroom that lets you bathe under the natural light that seeps in from the rooflight above. Finally, a loft conversion houses the Master Bedroom- a dream-like space that folds onto its corners with beautiful storage solutions and a second half-floor that extends upwards like a tower where you can read or gaze outwards from the heights of the roof.

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

A house with thresholds into unique personal spaces, the atmosphere inside the house is as designed as its surfaces, with great attention to the lighting- both natural and electrical- and the ventilation. The project has been built to air-tightness, and is equipped with an MVHR unit that implements the most efficient forms of ventilation and temperature control available in the market, providing fresh filtered air into the building whilst retaining most of the energy that has already been used in heating it up.

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

The warm/neutral palette of the project becomes alive through its many textures. Each space becomes a place of its own, making the most out of the beauty of the day-to-day of every single one of the programs of a house: from the living room to the bedrooms, and from the circulation spaces to the utility room.

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

.

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

© RISE Design Studio

Douglas House Gallery

Circulation and Destination: The Best Transportation Designs of 2021

These transportation spaces find the sweet spot between facilitating this travel needs and offering an unforgettable spatial experience.

© Roman Izquierdo Bouldstridge

Costa Brava House // Roman Izquierdo Bouldstridge

Girona, CT, Spain

+