© Christophe Voisin

CRN House // Alp’Architecture sàrl

Vollèges, Switzerland

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Built on the fringe of the village of Vollèges, Wallis, Switzerland, this house benefits an amazing view on the valley of Entremont.
The living spaces are all located on the ground floor and the and the living room has a double height under the apparent framework.
A car-port and the technical room are located outside of the main volume to maximize the usable space.

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

The rooms and a mezzanine with a balcony on the living are located on the first floor.
Three terraces, all offering various qualities of space and sunshine allow to offer outside extensions to all the common spaces.
Compelled by a restraint time limitation, the construction only lasted eight months.
The local regulations imposing the use of wood and masonry with an equal share on the facades lead to the a reflection on the way to combine these two materials while avoiding the well-known models..

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

© Christophe Voisin

CRN House Gallery

© RDH Architects

The Waterdown Library and Civic Centre // RDH Architects

Hamilton, Canada

photo: Juny Brullet - © Brullet-De Luna Arquitectes

Elisabeth School // Brullet-De Luna Arquitectes

Salou, Spain

+