©  Takayuki Tomita Architects

Courtyard in Kudamatsu // CONTAINER DESIGN

Kudamatsu, Japan

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

The client planned the habitat as a part of the site in their family home. The site is Kudamatsu-City, Yamaguchi. The site is along a prefectural road. There is a lot of traffic. Their family home has been built at a point distant from the road. Their planning site was near the road.

© CONTAINER DESIGN

© CONTAINER DESIGN

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

Their main hope is that they can pass between their family home and their children can run around inside and outside the house. Their planning site was used in a parking and croft. There was a fence, but it was not a gate. The frontage was open for the prefectural road.

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

I felt danger their children playing here. There is the family home in the back toward the northwest and its well-tended yard toward the east. Their family home has a tiled roof and wooden front door, a big goodwill. I felt the place had good vibes. I thought the necessary parking space and the location of their family home as connections of the road.I thought better that their family home is seen from the prefectural road.

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

Therefore, their house was made near that road. As a result, I thought that their house would be made like a gate and fence in the site. The appearance of the house shows a big roof. That is in homage to their family home.Their house was made a big opening toward their family home.

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

Thus, that has made them conscious about living within a family home. And I thought that their children can pass between their family home to my home and will not go to the prefectural road. Their house was made the space of the courtyard like outside. Because their house connects a consciousness of life, there was a consciousness toward their family home yard and toward their courtyard.

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

Their house that their children run around safely has been planned with these considerations..

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

©  Takayuki Tomita Architects

© Takayuki Tomita Architects

Courtyard in Kudamatsu Gallery

Read more articles by Architizer
© David Cabrera

Niop Hacienda // AS ARQUITECTURA

Champoton, Camp., Mexico

© Leonardo Finotti

New Leme Gallery // Metro Arquitetos Associados

São Paulo, Brazil

+