© Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

CONNECT ONE // Kengo Kuma and Associates

Chuncheon-si, South Korea

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Our aim was to create an open and liberated space for learning and communications by integrating the building and the hills around it.

The entire space spreads by forming terraces, which are connected with diagonal rooms for communication named “community voids”, which facilitate lively discussions among people who could take seats in the grand stairs and enjoy panoramic view of the nature.

© Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

© Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

© Kengo Kuma and Associates

© Kengo Kuma and Associates

建築と丘陵とをインテグレートすることによって、自由で開かれた学習とコミュニケーションの場を作り出そうと試みた。
テラス状に連続する空間は、コミュニティボイドと名づけたダイアゴナルなコミュニケーション空間によって接続され、大階段のステップに自由に腰掛けて、大自然を眺めながら、活発な議場が繰り広げられている。
Client: Naver
Location: Chuncheon-si, Korea
Principal use: Training institute
Site area: Education – 12,614.00㎡
Accommodation / Auditorium – 13,909.00㎡
Building Area: Education – 5,862.53㎡
Accommodation – 3,431.72㎡
Auditorium – 2,458.41㎡
floor area: Education – 16,899.04㎡
Accommodation – 10,032.02㎡
Auditorium – 7,861.68㎡
Stories: Education building – 4 stories, 1 basement

© Jungsu

© Jungsu

© Kengo Kuma and Associates

© Kengo Kuma and Associates

Accommodation building – 5 stories, 1 basement
Auditorium building – 4 stories, 1 basement
Design: Kengo Kuma & Associates
Local Architect: dmppartners
Structural engineers: Oak Structural Design Office
Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
Design period: 2010 May – 2012 October
Construction period: 2012 November – 2014 June
Structural: reinforced concrete, steel framed reinforced concrete

© Jungsu

© Jungsu

© dmppartners

© dmppartners

.

© dmppartners

© dmppartners

© dmppartners

© dmppartners

CONNECT ONE Gallery

Read more articles by Architizer
© TOUCH Architect

TREE Sukkasem VILLA // TOUCH Architect

Thailand

© Philip Vile

Holland Green // OMA, Allies and Morrison

London, United Kingdom

+