© Peter Pichler Architecture

Competition Après Ski Obereggen // Peter Pichler Architecture

Obereggen, Italy

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The design for a new Après-ski is located in Obereggen, Italy, the same location where PPA realized their widely recognized Oberholz mountain hut.
The project consists of three wings gradually fading into a central structural tree surrounded by the bar.
An “inner skin” consisting of a shingle-like geometry with micro-perforated wooden panels ensures optimal acoustics and gives the interior a special elegance.

© Peter Pichler Architecture

© Peter Pichler Architecture

Skylights in the roof structure allow filtered daylight in the bar area.
The lounge area faces a glass façade to allow magnificent views of the valley during sunsets..

© Peter Pichler Architecture

© Peter Pichler Architecture

Competition Après Ski Obereggen Gallery

© Pichler & Traupmann Architekten ZT GmbH

Future Art Lab of the Vienna University of Music and Performing Arts / / Pichler & Traupmann Architekten ZT GmbH

Vienna, Austria

10 Top Residential Architecture Firms in the World in 2021

Each of these innovative architectural practices are rethinking what makes a home a home, pioneering new forms of space in which to live.

+