© D.LIM Architects

Coconut house // D.LIM Architects

Seongnam-si, South Korea

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The house is called a coconut house due to its solid grey stone exterior, while its interior is white and sweet. It is for a family consisting of a couple and two children.Privacy from neighbouring properties was a key concern for the clients. The contrast between the exterior and interior materials and colors was chosen to heighten the safety of the house in a dense residential district.

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

The building is packed into a plot between existing neighboring properties. Its plan was created to provide a variety of spaces across the two floors, and also to ensure the main spaces are oriented towards the sun’s path. At street level, a concrete-finished wall and grey stones shield the lower story from view.

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

It also incorporates a black swinging door and entrance that opens onto a grey stone courtyard. A large volume of glazing towards this courtyard is used throughout the house to ensure the interior receives plenty of natural light, despite its cramped site. The master bedroom, situated in the more private front end of the second floor, contains a library, a walk-in closet, an en-suite bathroom, and a door to a terrace garden.
.

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

© D.LIM Architects

Coconut house Gallery

+