© West-line Studio

Chishui Danxia World Natural Heritage Visitor Center // West-line Studio

Chishui, Zunyi, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The tourist center welcomes to the Danxia World Natural Heritage Site in Chishui region, a popular tourist attraction. It includes the basic facilities for tourists and is located at the very entrance of the scenic area, in a V-shaped canyon, 6m width at its narrowest point. The valley is surrounded by bright red cliffs, peaks and streams on the North and a red Danxia stone arch-shaped cave facing West.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The natural cave introduces visitors to the spectacular landscape, where locals used to offer sacrifices to heaven and earth and worship Buddha. The system of steps and the building shape aim to highlight the ritual importance of the site. The project is located at the base of a mountain, from which the top originates a river.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

When torrential floods erupt, various sizes of Danxia stones are transported downstream by the river and collected by workers. Danxia stones are sandstones characterized by high-porosity and are extremely easy to cut, perfectly suitable for local traditional mortar masonry works.Ground: crushed stone aggregate concrete + pine template (30 x 60 x 2 cm)Steps: large blocks (60/90 x 30 x 15 cm)Pier: middle blocks (24 x 12 x 6cm)Roof: sheets (60 x 30 x 2.5cm)On the northern side a twisted corridor responds to the stream’s dynamics.

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The building on the southern side is composed by a group of seven stone boxes, which are characterized by a rainwater collecting system, light capture system and tree courtyards. All around the seven stone boxes architects designed a flexible recreational space, corresponding to the different courtyards’ environments (water courtyard, light courtyard and tree courtyard).

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

© West-line Studio

The supporting system, a dense assembly of stone pillars evokes the surrounding Danxia stone forest.Credits:Haobo Wei, Jingsong Xie, Ke Zhou, Yuanping Li, Yudan Luo, Minghua Ou Credits:- West-line Studio – Lead Architect – Haobo Wei- West-line Studio – Architect – Minghua Ou- West-line Studio – Equipment – Hongbo Shi- West-line Studio – Architect – Yudan Luo- West-line Studio – Landscape – Yangyalan Ou- West-line Studio – Structural – Yuanping Li- West-line Studio – Landscape – Yanwu Liu- West-line Studio – Lead Architect – Jingsong Xie.

Chishui Danxia World Natural Heritage Visitor Center Gallery

Architectural Details: OMA and REX Reinvent the Theater

The unconventional Dee and Charles Wyly Theatre allows for the creation of new performance spaces on the fly.

Australia

Design Down Under: 8 Striking Modern Residences Across Australia

Discover modern architecture down under.

+