© ESQUISSOS

Casa TD // ESQUISSOS

Sintra, Lisbon, Portugal

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The understanding of the area, the relationship of the land with the street and the scale of the street naturally determined the concept of the entire house.
The considerable gap between the ground space and the access route defined the way the house was positioned.
The whole idea develops under a lower area.

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

A white closed building merges with the environment, ensuring greater privacy and protection, superior energy efficiency, simple and clean, almost “monolithic” construction, as well as assuring wind protection and sunlight appreciation.
The white volume is challenged by two independent boxes at a higher level which elevates the organizational plan to create a relation with the street level.

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

The distinct material is organized in a ripped structure which defines a contrast with the lower volume.
At the same time the wood boxes increase the scale, they create visual permeability and present areas that visually ensure the constant relationship with the horizon line..

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

© ESQUISSOS

Casa TD Gallery

© LaRue Architects

Stoneridge // LaRue Architects

Austin, TX, United States

© TETRO ARQUITETURA

Xingu house // TETRO ARQUITETURA

Nova Lima, MG, Brazil

+