Casa en Godella // Destudio Arquitectura

Godella, Spain

Architizer Editors Architizer Editors

 

Text description provided by the architects.

This single-family house project was born from the idea of segregating the existing plot into two independent plots. One of the areas is maintained for the pre-existing house of 1900 and the new segregation for this project. Both plots remain separated by a wall, but visually linked from the second floor.

The biggest constraint we faced for this new construction was the unevenness in the terrain of more than two meters from one point to another of the house.

To solve this handicap we designed a house with access to one of the facades of the street, and whose volumetric objective was to purify the ornament of the adjoining house, updating the forms to contemporary architecture.

The house is designed in the form of a cube divided into two parts by a large tear from the vertical plane to the roof, this being the main entrance of natural light to the double height that is projected inside.

The separation of the living spaces is contemplated in two large areas, the day area on the first floor and the night area on the upper floor.

The access to the house was planned with a skylight, the main protagonist of this project followed by the double-height access where the staircase and the walkway meet the bookcase.

The open-plan living/dining/kitchen area opens onto a courtyard thanks to a large window, thus linking the outdoor area with the indoor area of the house.

On the upper floor of the house are distributed the secondary bedroom, office and master bedroom with en suite bathroom and dressing room.In short, for this new construction project we sought to achieve light and warmth to the space. House in Godella reflects through its materials the simplicity, elegance and minimalism of a house with a touch of innovative design.

With the collaboration of: Grassoler (furniture), My Artist Lab (paintings) and Aromas del Campo (lighting).Photography: Germán CaboVideo: Alfonso Calza.

Casa en Godella Gallery

+