© Leonardo Finotti

Delta House // Bernardes Arquitetura

Guarujá, Brazil

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Commissioned by a couple with three young children, this weekend house, located one and a half hours from São Paulo, is built on sloped terrain surrounded by an important Atlantic Forest reserve, in a plot allowed for building purposes. The functional program was laid out in different levels so as to let the house adapt to the existing terrain and trees in a subtle fashion.

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

The entrance is made from the car park on the lower level, from which a wide staircase shoots up across the first floor and onto the terrace where the social areas and master suite are built under a light canopy. The first floor houses the children’s suites and overhangs the stone base of the house, providing shelter to the car park and arriving guests.

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

The sunscreen panels that clad this volume give privacy to the bedrooms and provide lightness and transparency to the building. The upper floor is the most privileged part of the house, benefiting from outstanding views of the sea and beach that are less than one hundred meters away. The trapezoidal, wafer-thin canopy sits on large glass panes and forms a pavilion that shares the same floor as the large veranda around it.

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

© Ruy Teixeira

The interior and exterior grades are one and the same. The subtle canopy’s slope and the orientation of the timber sunscreens guide the eye toward the horizon, where an infinity edge makes the swimming pool part of the ocean..

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

Delta House Gallery

Read more articles by Architizer
© Dean Kaufman

Roman Roots: Peter Marino Designs New Madison Ave Fendi Outpost

Earlier this month, Fendi celebrated the opening of a new New York City location designed by fashion architect of choice, Peter Marino. The Italian luxury fashion house is relocating the flagship outpost from the Fifth Avenue location (also designed by Marino) to 598 Madison Avenue. Marino wanted sought to overhaul the space — previously occupied…

© LOG-URBIS

Olive House // LOG-URBIS

Stara Novalja, Croatia

+