© RoarcRenew

Carlowitz&CO. // RoarcRenew

Shanghai, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

RoarcRenew renovated the space of Carlowitz & Co., (third to fifth floor)located in Middle Jiangxi Road, into a unique co-working space. The original buildingwas built in 1898 with large natural stones and red ganged bricks. It was the biggest architecture among all public concession buildings in Shanghai. In recent years, it was reconstructed from the original wooden structure to a steel structured building.

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

In this project, RoarcRenew kept the original structure, concrete walls and the architectural texture. RoarcRenew’s design concept was to infuse a special historical and cultural ambiance into the space, as a response to the neo-gothic Holy Trinity Church standing opposite to this eclectic architecture, Carlowitz & Co. RoarcRenew re-designed the attic (fifth floor) with the idea of arch and axisymmetry, dividing the space into three parts: main lobby in the middle and two corridorson the sides.

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

The desired depth of the shape and geometric aesthetics of the space formed a dialogue between the old and the new. The fishbone-like arches formed an array, connecting the inside andoutside, the past and the future. It is a solute to the Holy Trinity Church. For the interior decoration, curved elements were largely applied to inherit the eclectic style, which is the proportion of tripartite construction and arc windows.

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

© RoarcRenew

The materials have three spatial layers: the first is the marble and terrazzo; the second is the soft wood and brick walls, and the third is the transparent glasses, which fully present the original building components and materials. With respect for history, RoarcRenew seeks the possibilities of maintaining the unique ritual and field spirit of each space from the perspective of its own, so to relive history in the new architectual context.Location: Shanghai, ChinaProject name: Carlowitz&CO.Client: Mixpace Co-workingArchitectual Firm: RoarcRenewWebsite: www.roarc.cnContact e-mail: chinkowang@roarc.cn–Lead Architect: Bai ZhenqiArchitects: Xue Leqian, Sheng Mengxuan, Peng Huiyang, Wang ShuangConstruction Engineer: WeiHua XuMechatronic Design: Lu Yi Photo credits: OscarLokProject location: No.255, Middle Jiangxi Rd., Huang Pu District, Shanghai, China,200002Completion Year: 2017Project Floor Space:4200 ㎡Design Duration:201607-201608Construction Duration:201610-201701Construction Team:Shanghai EMCC Credits:- Architect – Mengxuan Sheng- Architect – Leqian Xue- Lead Architect – Zhenqi Bai- Architect – Shuang Wang- Architect – Huiyang Peng.

Carlowitz&CO. Gallery

© Challenge Design

Yunchen Exhibition Center // Challenge Design

China

© CHYBIK + KRISTOF

Gallery of Furniture // CHYBIK + KRISTOF ARCHITECTS & URBAN DESIG NERS

Brno-Vinohrady, Czechia

+