© studiozt

Bundang Memorial Park Charnel House // studiozt

Bundang-gu, Seongnam-si, South Korea

Architizer Editors Architizer Editors

 

Text description provided by the architects.

Like the sonata form, a musical structure consisting of variations and ending with a coda, men become aware of the finite life through the unavoidable path towards death. If death is embraced as a natural and essential part of the cycle of life, we can understand that architecture embracing death in fact imitates the life.

© studiozt

© studiozt

© studiozt

© studiozt

To bring recall the beautiful breakup while feeling one’s spiritual existence, it is necessary to maintain stillness. By allowing peace to enter the tranquil space, visitors will feel the sky and light, wind, and water. We will feel connected with the realm of life through the addition of the senses within the space that embraces death.
This project, located in the center of cemetery, is an outdoor charnel house surrounded by a small tomb complex.

© studiozt

© studiozt

© studiozt

© studiozt

8 charnel houses are placed in between the 2 courtyards to help us take time to observe and relax. By creating a familiar scale space with an unfamiliar sense of imported stones, it is expected to create an impression of intimacy and unfamiliarity.
The nature surrounding the ossuary can only be viewed above the walls.

© studiozt

© studiozt

© studiozt

© studiozt

Therefore, the elements that exist around us can be sensed: the vast and boundless sky, movement of the clouds, and sounds of the wind and water. The reality of the architectural experience -revitalizing memories of the deceased along with the sensations- is the aim of the project..

© studiozt

© studiozt

© studiozt

© studiozt

Bundang Memorial Park Charnel House Gallery

Read more articles by Architizer

Reader’s Choice: Top 10 Architecture Projects on Architizer in August 2022

This month’s roundup of readers’ favorites includes a storied cinema refurbishment in Warsaw and a P rimary Care Center in Spain.

© gon

M.R HOUSE // gon

Madrid, Spain

+