© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

Bozhou Stadium // China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

Bozhou, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The project is located in the southern New District of Bozhou, with a total construction area of about 45,000 square meters, with 4,371 seating seats and 1652 temporary seats. The building abstracts the inverted trapezoidal form from the Han Dynasty architecture and utensils as the basic geometric form of the building, and uses the square pool along the shape as the “base” to foil the building form, so as to emphasize the purity of the building form and form a sense of ceremony.

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

Inspired by the local armor of the warriors of the Han Dynasty, the architectural skin simulates the folding of the armor surface with a continuous triangular folding surface, and expresses the metal texture of the armor with perforated aluminum plates. The continuous folded surface of the epidermis also opens like a curtain, which naturally opens in the middle and forms the entrance of the building.

The stadium abandons the traditional gymnasium outdoor steps, but uses the building skin to cover the internal functional entity, in the main entrance to form a magnificent shared space, not only can be a good diversion of streamlines, but also the event information transmission, the audience rest and dining space.

The project emphasizes the concept of environmental protection and energy conservation for sustainable development.

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

A continuous lighting window is set up on the roof of the competition hall, so that the light can not be switched on during normal daytime use.exterior skin of the building is open perforated aluminum plate, which can shade the sun on the one hand, on the other hand, it can send cool air from the outdoor pool to the public hall slowly through the holes.

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

© China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Yuan Ye Architects

In the hottest season, it can still ensure comfort without air conditioning system, thus saving energy.Credits: Ye Yuan Y+A/China Construction Engineering Design Group Corporation Limited, Xu Qin Y+A/China Construction Engineering Design Group Corporation Limited Credits:- Y+A/China Construction Engineering Design Group Corporation Limited – Architect – Xu Qin- Y+A/China Construction Engineering Design Group Corporation Limited – Chief Architect – Ye Yuan.

Bozhou Stadium Gallery

© Atelier S.U.P.E.R.B.

Linear Light Realm // Atelier S.U.P.E.R.B.

Taiwan

© WXY architecture + urban design

Brooklyn Navy Yard Master Plan // WXY architecture + urban design

Brooklyn, Kings County, NY, United States

+