© Gornik Architects

Bochnia Barn // Gornik Architects

Bochnia, Poland

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

Two modern barns connected with glass passage, built on the slope, overlooking Beskid Wyspowy Mountains. The front walls almost lack windows. Totally glazed, two-storey living room wall opens the inside for the outside space which reduces the feeling of isolation. Roof partially made of larch cladding. The glass passage is covered with powder-coated aluminum plate.Each building has a different function.

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

One is a living space, the other is a garage plus an open part for a summer kitchen with garden furniture. Under the main terrace, we designed an outdoor cellar which became a large supply closet. The rooms in the house are high, spacious without many divisions. The attic is an intimate zone with dressing rooms, bedrooms and two bathrooms.

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

Downstairs there are artist’s studio, storeroom, guest room, kitchen, dining room with a living room and a bathroom.
The interiors of contemporary barn in Bochnia are spacious, without many division walls, with multiple glazings, opening for surrounding landscape.
Starting from the entrance situated in the glass passage we are in touch with the outside.

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

A long corridor leads to the living room with partially open kitchen, to finish with two- storey glazed wall viewing the nearby hills. The living room was arranged to stay cosy and non-comittal with the tv and a library part. Another zone- more representative one- has a dining table and a gas fireplace.

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

The horizontal set of monster flowers above the living room, breaks the height sensation.
19.09.2020- Bochnia Barn has been awarded as the third best realization in Malopolska Architecture Awards in Stanisław Witkiewicz name. It was 10th jubilee edition of this prestigious contest..

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

© Gornik Architects

Bochnia Barn Gallery

Read more articles by Architizer

Call for Entries: Submit Your Projects for the 2020 Best of LaCantina Competition

Submit your most innovative projects for a chance to win a trip to New York in 2021, and receive wor ldwide recognition for your work!

© Organic Design Architecture Studio

Re Bar // Organic Design Architecture Studio

Minato City, Japan

+