© Susanna Cots

Black to light // Susanna Cots

Barcelona, Spain

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

Black to light. Susanna Cots discovers a new light bathed in black, cubes and glass The starting point is an easily reconciled oxymoron: a dark penthouse located in a busy part of Barcelona that desired tons of light, symmetries and cubes.The pièce de résistance is the kitchen, designed to lodge a transparent core of social and family life.

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

It is contained in a glass cube with sliding glass doors. This cube is accompanied by a wet area finished in dark grey microcement containing a courtesy toilet and the laundry area. The kitchen is embraced by a skin of white cladding where all the bedrooms are concealed, creating the most intimate family core.

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

Here we find the children’s rooms, the master suite and the living room and reading and study area, that melts into the exterior thanks to the enormous opening. The terrace is designed as the second great social core. It features a waterfall fountain that brings nature into the middle of the city..

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

© Susanna Cots

Black to light Gallery

Read more articles by Architizer

5 Reasons Why This New Safety Solution Is on Fire

Fire extinguishers are rarely a detail that excites architects and designers — if they are eve n factored into the design process. As afterthoughts, they are clunky and disrupt the smooth lines and exciting details of spatial design. As forethoughts, their shape often requires deeper wall cavities that are expensive, both in materials and the usable…

© Ritter Schumacher AG

Triangle // Ritter Schumacher AG

Nendeln, Liechtenstein

+