© Jacobsen Arquitetura

BF HOUSE // Jacobsen Arquitetura

Porto Feliz, SP, Brazil

Architizer Editors Architizer Editors

Text description provided by the architects.

The relaxed spirit of the family, which envisioned a concise and contemporary country house, motivated the choice of a one-story architectural plan, spread around the grounds and open to the landscape.
The house construction project was a direct response to the terrain’s features. Orientation towards the sun, the view of the lake facing the tract and privacy in relation to neighbors and between the intimate and social areas determined an oblique angle between the two building blocks that make up the project.

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

This fact led to an expanded recreation area, front garden and wider views from each environment.
The program’s two main blocks were established as follows: the first housed the entire social and services areas under a large flat roof with metallic supports at the extremities. In the second block, a volume that was not orthogonal to the former, were the sleeping quarters.

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

A garden fragmented this volume to separate the master suite and those of guests from the children’s bedrooms. This block is closed off by the edges of the roofing eaves, creating internal verandas for the bedrooms.
Carbonized wood on the façades, cut granite flooring and natural wood liners are the main project materials..

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

© Jacobsen Arquitetura

BF HOUSE Gallery

Read more articles by Architizer
© L'EAU design Co.,Ltd.

Matryoshka // L’EAU design Co.,Ltd.

Korea

© architectesassoc.

Brussels Greenbizz // architectesassoc.

Brussels, Belgium

+