© People’s Architecture Office

An Office for Social Well-Being Leping Social Entrepreneur Foundation Headquarters // People’s Architecture Office

Beijing, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

An Office for Social Well-Being: Leping Social Entrepreneur Foundation HeadquartersThe 1100 sqm headquarters for the Leping Foundation is conceived with wellness in mind. The office houses the Leping Foundation, a non-profit organization known for social innovation and four of their investee companies that work in diverse fields – job training for migrant workers, agricultural research, preschool education, and microfinance.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

These distinct companies are tied together by a central activity loop of suspended vegetation mirrored by a running track underneath.
While intense exercise is mostly disruptive to office work, moderate activity often is not. Simple activity, over a sustained period, can be as beneficial as vigorous exercise. The office is designed around the understanding that physical activity is good for the brain and the layout provides opportunities to move while at work, to vary modes of working, and to rest.
Office staff can walk laps around the track while on a call.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

Others can multitask by conversing while simultaneously cultivating plants. Incorporated into the planted loop is an advanced air filtration system. A significant issue in Beijing, one of the world’s most polluted cities, indoor air quality data is regularly collected, monitored, and displayed in real time above the running track.
The vegetables and aromatic herbs from the activity loop and other hydroponic gardens in the space are harvested and prepared on-site for lunch.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

This daily communal activity takes place next to the activity loop in the open kitchen, an area that extends into the dining and lounge space and runs the length of the office.
Another location that mixes lounging and working is the ‘mini mountain’ that sits at one of the end of the office space and is intersected by the activity loop.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

The surface of sloping facets accommodates a variety of postures and is also a way to ‘hike’ up to the mezzanine level. Spaces for specialized activity include a separate gym, a meditation space, and a meeting room.
The wall design reminds users of the importance of staying active and changing positions.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

Gradating bands of blue span the height of the walls and columns at 60cm intervals. Recommended periods of time spent at each height are given and each of these correspond with certain postures and activities, which include laying down, sitting, walking, and climbing.
Leping’s innovative work in social impact requires collaboration and interaction between team members, departments, and companies.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

The workstations are designed by our office and create small social spaces, including mini kitchens and lounge spaces, where spontaneous and informal conversation can take place. The furniture system uses a truss structure that allows storage to be suspended above, freeing up floor space for people to squeeze in for spontaneous discussions.
The activity loop interior serves as an event space and a flexible space for incubating social enterprises.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

It’s populated with Tetris Tables, which can be used individually or combined into various configurations. A People’s Canopy can be moved around and expanded to create a separate meeting space within the central loop area.Client: Leping Social Entrepreneur FoundationLocation: BEIJINGDate of Completion: Dec 2017Principal: He Zhe, James Shen, Zang FengProject Team: Jiang Hao, Sha Jinghai, Kong Ming, Cui Gangjian, Xiang Weixing, Lin Mingkai, Xu Xi, Jing Zhenzhen, Chen ZiweiProject Size: 1100 sqmPhotographer: People’s Architecture Office, Jing Weiqi360VR image:https://720yun.com/t/e59jt5kOzw2#scene_id=13267122Video Link:https://youtu.be/2z4Y0GYTFLY.

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

© People’s Architecture Office

An Office for Social Well-Being Leping Social Entrepreneur Foundation Headquarters Gallery

Read more articles by Architizer
© Ikuya sasaki

Roof and Rectangular // Jun Igarashi Architects

Japan

© ADEPT

Aabenraa – the New Historic // ADEPT

Aabenraa, Denmark

+