© WISE Architecture

ABC Building // WISE Architecture

Seoul, South Korea

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?
Enter the 11th Annual A+Awards, opening this fall! Register for Updates →

Text description provided by the architects.

The ABC Building is located around SeonJeong Royal Tomb in the Gangnam area of Seoul. The surrounding glaring buildings in Gangnam block the view from the site to the royal tombs park, yet the roof of the five-story building suddenly opens up a beautiful landscaped view of the park. The building can be regarded as an “Architectural Mountain,” and the roof terrace as the “Architectural Summit.” Visitors climb up the building through narrow exterior stair alleys; these five alleys open to the public are cascaded like small waterfalls or a stepped wall garden.

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

Beautiful scenery can be seen from inside the stair alley wall and outside to the royal tombs park at the top of the building. In terms of building materials, black brick is the most visible material in the building and represent a respect for the historical park. The building begins with brick at its foundation, then changes midway up to a steel frame system and dry brick wall façade without traditional mortar masonry.

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

It creates the transparent experience of a solid brick wall with multiple brick wall layers. Besides its innovative brick construction method, the potential of this building begins with its simplicity which is represented by a clear layout and the materiality of the brick wall applied in same way. Architecture is the construction of simplicity and the simplicity of construction, understood simultaneously.Photographs, copyright Chin HyoSook..

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

© WISE Architecture

ABC Building Gallery

Read more articles by Architizer
© Rural Urban Framework

A House For All Seasons // Rural Urban Framework

Shi Hua Da Dao, Weiyang Qu, Xian Shi, China

© Format Elf Architekten

Longhouses // Format Elf Architekten

Bad Birnbach, Germany

+