© bldg.collective

16th Street Residence // bldg.collective

Boulder, CO, United States

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

A young family approached us to help them convert their split-level ranch into a home that took advantage of their large backyard and connected the small living space to the outside.
The modern addition purposefully sets itself apart from the rest of the home.
Ten-foot-tall sliding glass doors and an exterior deck connect the modest kitchen, dining, and living areas to the back yard with mature silver maple trees.

© bldg.collective

© bldg.collective

© bldg.collective

© bldg.collective

The cabinetry was designed to visually recede from the space.
The flush panel doors on the pantry and the flush pull kitchen cabinets are applied to the back walls allowing the floating island cube to anchor the corner of the space..

© bldg.collective

© bldg.collective

© bldg.collective

© bldg.collective

16th Street Residence Gallery

Virtuous Volumes: 8 South Korean Churches Leading a New Wave of Monume ntal Modernism

Moving away from gothic spires and traditional ornamentation, South Korean architects are reimaginin g monumental religious architecture.

© 10 Design

10 Design Completes Lakefront Shopping Mall in Zhuhai // 10 Design

Zhuhai, China

+