© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

1.6 Office // ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic)

Bangkok, Thailand

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

An opaque former warehouse converted to a ripple glass facade for developer office in Prompong district by ASWA (Architectural Studio of Work – Ahoiic)ASWA’s scheme comprised of one and a mezzanine floor for 1.6 development new office with a ripple glass facade that invites natural light and blurriness effect for exterior and interior.

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

The translucent ripple glass creates a glowing facade during night time. Ripple glass panels run along the facade to flood the space with natural light during the day and glowing light within a night.The building covers a total area of 450 sq.m. and divided programs by the main entrance sequence, All visitors will see a long glass box of the 20 seat meeting room in a high ceiling at first glance while opening a ripple glass door.

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

The main workspace is located in the back of the first floor where suite for 18 seats along with pantry at the back of the building. While in the mezzanine floor has MD rooms, a small meeting room, and the expandable 12 seats

The interior is designed to be a humble mood with the selection of materials, as wooden floor, glass, and plaster color along with natural light but concerns privacy from the large parking lots in the front of the office by blurriness effect from ripple glass.

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

Whilst, stay humble all day time while the 1.6 office aims to light up its context with its glowing facade..

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

© ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

1.6 Office Gallery

© Bean Buro

Embrace Connect Purify // Bean Buro

Hong Kong

© Geoffrey von Oeyen Design

Napavilion // Geoffrey von Oeyen Design

Xi'an, China

+